torsdag den 31. januar 2013

Blomkåls Bearnaise - Mums


Denne opskrift er oprindeligt inspireret af DENNE opskrift fra den fantastiske side paleo-opskrifter.dk.

Jeg har dog modificeret den en del til min egen smag.

Du skal bruge følgende til 4 personer:
1 stort Blomkål, skåret i små buketter (ca. 500-550 gr.)
200 gr. Klaret smør Se hvordan her
1 dl. piskefløde
1 Skalotteløg i tern
1 dl. Estragonblade friske + lidt hakket
Saft fra en citron eller hvidvins eddike (Efter smag)

Så i gang.

Smørret smeltes ved lav varme og blomkål, løg og estragon simres mørt, ca. 10 min.
Når det er mørt blendes dem med en stavblender, så det er godt cremet.

Tilbage over varmen og tilsæt fløde, pisk det i. Tilsæt Citron el. Eddiken og det sidste estragon. Juster nu syren og smag til med salt og peber.

En nem "Bearnaise" som kan genopvarmes.

Server hvor du ellers ville servere en alm. bearnaise.

2 kommentarer:

  1. Det skal sku have et forsøg. Lyder lækkert. Skal det forstås som, at du koger blomkål, løg og estragon mørt i smøret, og så blender hele skidtet bagefter?

    SvarSlet
  2. Jeps. Damp det stille og roligt

    SvarSlet